10 situații în care nu este recomandat să îți faci un tatuaj
Dacă vrei să te tatuezi este bine să iei în considerare mai multe aspecte pentru că, odată ce ți-ai făcut un tatuaj permanent, acesta devine o parte din tine pentru tot restul vieții.
Înainte să afli cele 10 situații în care nu este recomandat să îți faci un tatuaj, trebuie să recunoaștem că peste 20-30 de ani vom avea o generație de bunici cool, cu tatuaje interesante.
- Nu trebuie sub nicio formă să îți faci un tatuaj dacă nu ai vârsta legală să faci acest lucru și dacă părinții nu sunt de acord. De ce? Pentru că niciun artist serios nu te va primi în salonul său și vei ajunge pe mâna unui tatuator obscur ale cărui servicii lasă de dorit. Riști să te alegi cu un tatuaj prost făcut pe care îl vei regreta în scurt timp sau să te îmbolnăvești (hepatita este doar un exemplu) pentru că nu știi cât de sterile îi sunt ustensilele.
- Dacă nu ai suficienți bani pentru a-ți face un tatuaj la un salon unde lucrează tatuatori profesioniști atunci mai bine nu îți face deloc. Un lucru ieftin înseamnă calitate proastă în cazul de față.
- Dacă nu ești hotărât 100% asupra modelului pe care vrei să îl porți pe piele pentru tot restul vieții atunci renunță, altfel riști să îți placă astăzi, iar mâine să te răzgândești.
- Nu îți tatua niciodată simboluri pe care nu le înțelegi. Un tatuaj trebuie să te reprezinte, să însemne ceva în care crezi. De asemenea, nu îți tatua citate sau cuvinte într-o limbă pe care nu o înțelegi. Dacă totuși ții neapărat să îți tatuezi un text într-o limbă străină, află dintr-o sursă sigură (translator autorizat sau vorbitor nativ al limbii respective) cum se traduce cuvântul sau textul respectiv.
- În nici un caz să nu îți faci un tatuaj pentru că ai pierdut un pariu sau pentru că este la modă. Vei regreta curând pasul făcut.
- Nu îți face un tatuaj gândindu-te că îl poți șterge dacă nu o să îți mai placă la un moment dat. Eliminarea unui tatuaj este o procedură de durată și foarte costisitoare. În cel mai bun caz, dacă ajungi în situația nedorită să vrei să scapi de tatuaj, vei ajunge din nou la salon să îți fie modificat.
- Niciodată nu îți tatua numele iubitului/iubitei. Nu vei știi cât timp va dura relația. Ai putea regreta gestul făcut și vei cheltui bani pentru a modifica tatuajul.
- Dacă ai probleme de sănătate care nu recomandă efectuarea unui tatuaj, atunci nu îl face. Respectă regulamentul impus de saloanele de tatuaje. Diabetul, hepatita, unele boli ale aparatului circulator și unele boli rare nu te fac compatibil cu realizarea unui tatuaj. Fii sincer cu artistul când te întreabă despre bolile de care suferi sau consultă medicul de familie ca să fii sigur că ești apt pentru un tatuaj.
- Nu te tatua dacă ești beat. Este bine știut faptul că sub influența alcoolului, oamenii fac lucruri pe care le regretă amarnic când se trezesc.
- Nu îți face tatuaje decât în saloane autorizate. Dacă ți se oferă prilejul să te tatuezi la petreceri sau acasă la cineva, nu face acest lucru. Riști să te alegi cu un tatuaj de proastă calitate și cu boli.